Buy Vanilla Beans Here

Thursday, 25 February 2016

Dragon's Blood Skincare Product & Skincare Discovery

Assalamualaikum dan Salam Vanilla,

A little bit of the journey of my skincare discovery.
Kebelakangan ini fida terasa nak share produk produk muka yang fida pakai. Yes i know previously i like everything DIY. Fida sanggup basuh muka dengan my handmade coldprocess soap. Ianya bagus, muka tak naik jerawat, akan tetapi ianya terlalu kering, ia perlukan moisture, moisture ini tidak dapat dibantu oleh just oil, yang selalu mereka sapu virgin coconut oil untuk muka, muka fida perlukan a combination of water and oil together. diy lotion is too heavy on my skin. it will eventually clog pores and cause acne. been there done that. a moisturizer is what i need.

Previously in my twenties, muka naik jerawat bagaikan cendawan tumbuh lepas hujan, bukan tu sahaja ada lagi jerawat atas jerawat. Waaaaaaa, stress sebab kawan lain kulit cantik, and sakit at the same time. Tambah lagi mak fida cakap, kenapa jerawat kau macam bisul tumbuh kat muka bernanah bagai. hahahahaha. During that time, i was using european based skin care products. none of them suits my skin. orang lain pakai lagi elok, kita pakai lagi berjerawat haha.

long story short, after i found out that my cold process soap dries my face, i stop using skincare products until i found hada labo. Alhamdulillah, it suits my skin, doesn't breakout or dries my skin. but it has paraben in it. not that i am totally against paraben, because in a formulation, paraben used in a skincare product is usually less than 1% out of total skincare formula. you can browse through any OEM or DIY making cosmetics, their formula that contains paraben is less than 1%. With that, kalau ada I am ok, but kalau tiada it is a bonus.

That is why i am switching to this Product: Dragon's Blood. Paraben free - a bonus for me, lagi satu point sebab terpengaruh dengan iklan dia rahsia kecantikan Angelina Jolie, hahahahahaaha.  Asalnya Dr Azril menjual DB sleeping serum, Percuma cleanser tester, cleanser masih lagi belum terjual di pasaran, tapi fida paksa Dr Azril jual the retail size tanpa label sebab ianya best.

kita cuci, biarkan 2 ke 3 minit cleanser di muka, then kita bilas, serta merta muka rasa licin.

this is my 2nd bottle. 1 botol tahan lebih kurang setahun hehe, fida kejap pakai kejap tak. ikut mood.
sleeping serum dia best especially if you have freshly cut skin, immediately kulit akan bercantum balik dan parut tiada. tapi kena ingat bahawa parut jerawat  berlubang yang bertahun atau berbelas tahun lama agak sukar untuk dihilangkan. ( Dr Oz pun cakap hanya pembedahan muka yang boleh hilangkan scar berlubang macam tu ) Nevertheless my skin testure is moisturised, tidak lagi kering.

Semoga sharing ini dapat membantu bagi mereka yang ingin mencari skincare yang sesuai untuk kulit muka mereka. 

Fida dah jadi agent untuk produk Dragon'd Blood ni, sekiranya ingin mencuba, boleh hubungi 0132877769, this review 100% honest my own experience. 





Dragon's Blood Day Face Oil 
Dragon's Blood Natural Cleanser and Dragon's Blood Day Face Oil 
Dragon's Blood Natural Cleanser

No comments:

Post a Comment