Buy Vanilla Beans Here

Saturday, 24 January 2015

A day out of system from being a mum, well sort of

Beberapa hari lepas, Jiran a.k.a kawan baik mengajak pergi keluar bersama, yelah setelah 2 minggu mak mak ikut hectic bersama anak2 naik sekolah. Kami pun rancang untuk keluar bersama untuk rilekskan otot-otot tegang, bangun awal pagi, tidur awal malam. So tengok punya tengok, ternampak groupon deal Melur & Thyme, semenjak M&T ada kt klcc, mmg teringin nak pergi, sekali keluar deal kat groupon kami pun grab 4 + 2( sebab cik abang kite nak drivekan ke klia2, tu bertmbh 2 deal kemudian)  :) 
Outlet yang kami pergi adalah outlet klia2, setelah fikir tentang logistic dan operation hour klcc, maka kami pun pilih ke klia2, sana pun dah ala2 shopping complex gitu. 
Semuanya jakon, semuanya nak shoot.... hehehe Menu M & T
Deal yang kami beli, adalah english breakfast set, masa order menu, dalam hati igt nak menambah menu roti jala peking duck, tapi nasib baik tak order. mesti pengsan nak menghabiskannya, banyak sungguh portion dia dalam sepinggan, nak habiskan 1 pinggan pun memerlukan semangat yang kuat, kerana tak nak membazir makanan.

Mula-mula, azizi & aisyah monyok x nak bercakap, sekali papanya bawak mereka pergi beli aiskrim, terjumpa anak-anak ain, terus segar bugar. 

Tapi sebelum sampai makanan, sempat kami bergroupie dulu....
Fida, Kak Ani, Ain & Alin
Kami berempat groupie. 
huish Borak apa tu? 
Fish & CHips - erm overcooked but to me  it is over burnt
Children Fun time - with tab hm....

Borak lagi.... ish ish ish 
Ain posing bersama menunya, Husband fida tengah menjamu selera
Anak-anak fida dah bising nak makan aiskrim dulu, yelah makan dulu aiskrim.

Menu Ain
M & T dari tepi
Alin bersama Arsyad
Tengok apa tu di sana? 
Menu Alin Closeup
Arsyad dengan chocolate drink
Adam bersama chocolate drink
Menu Ain

Anak-anak Ain - Adam (kiri) & Arsyad ( Kanan)
Kak Ani sedang menyuapkan dirinya, hehehe. Me di hujung sana tgh sprinkling salt kt tomato. 
Menu Kak Ani
Arsyad posing

Melur & Thyme Cawangan KLIA2
Review on the food, besar portion english breakfast dia. cuma fish & chip agak hangus, mungkin M&T boleh improve lagi lepas ni. Alkisahnya, masa kami duduk, duduklah di sebelah meja pasangan berdating, dahlah mak mak & anak- anak berborak macam 1 terminal nak dgr, sudahnya dorg terpandang-pandang kami, last last bangun, kesian dorg, nak berromantik pun x dapat. hahahahaha
Azizi & Adam
Kami Berempat - Yang Tua berposing, kalah anak-anak
Me & My Pwincess Aisyah
POsing Lagi
Kak Ani & Alin lovey dovey gitu
Suruh anak-anak posing cium bunga, bila lagi? 
Suruh anak-anak berlakon amik aiskrim
Tak patut, posing cakap tepon kakakakaka
Anak-anak
Auntie Alin & geng
Sopannya duduk tepi air terjun
Alin & Children
Me & Kak Ani
Fuyoh macam macam pose... :) Hehehehe 

Ain & anak-anak
Kak Ani pun posing gak tu... heheheh
Me & children
Kak Ani & Ain
Kak Ani 

Ni macam treasure hunt gayanya
Jom Beraya di Kampung
4 sekawan
Tengoh window shopping chocolate
Anak-anak rambang mata tengok timbunan chocolate
Oh silaunya matahari 
Makang Ikang hahahah 
Kak Ani 
Sawah Padi Terbentang
Tengah naik travelator pun bergambar? hahahahaha

Apa pun semalam we had really great time, sekali sekala rilex sedikit setelah 2 minggu mengikut penat lebih dari anak-anak kerana nak sediakan mereka sekolah awal -awal tahun. Terima Kasih to my husband, willing jadi chaffuer untuk kami just to make sure, that we do get our 'me' time together. Paling menjadi memori, kami siap tahan guard kat rumah kami jangan kunci tayar Alin, antara pengalaman tidak dilupakan. Kak Ani pula, dengan anak-anak menjadi Inspektor Sahab, tanya ibunya from A to Z pasal outing semalam. Hehehehe Looking forward for the next outing together, mungkin kami pergi sekali dengan Cheah, adik Ain, yang selalu kami hubungi melalui whatsapp & bertanya mengenai fatwa -fatwa & hadith. 

Till then
Fida Vanilla 

No comments:

Post a Comment